Frequently Asked Questions

Fietsverhuur

Wat gebeurt er als er een fiets is beschadigd?

Elke huurder is verantwoordelijk voor schade aan de fiets. Normale gebruiksschades worden niet in rekening gebracht. Structurele en zwaardere schades wel. Lees daarom duidelijk het huurcontract. Wij adviseren al onze klanten om de verkeersregels te respecteren en in grote groepen altijd voorin te blijven.

Wij zoeken natuurlijk wel altijd naar een passende en redelijke oplossing wanneer er schade is.

Krijgen groepen korting op de huurprijs?

Vanaf vijf fietsen is korting bespreekbaar. Dit is onder andere afhankelijk van uw locatie, huurperiode en beschikbaarheid. Neem hiervoor contact met ons op.

Mag ik mijn fiets eerder terugbrengen dan de boekingsperiode?

U mag natuurlijk altijd uw fiets eerder langsbrengen. Alleen in bijzondere situaties wordt een deel van het huurbedrag teruggestort.

Zit er verlichting op de fiets?

De fietsen zijn niet uitgerust met verlichting. U mag dit natuurlijk wel gebruiken op de huurfiets.

Wat zijn de kosten voor accessoires?

Elke fiets is uitgerust met pedalen (Shimano SDP-SL, Shimano SPD of Keo Look) en een zadeltasje met multi-tool, binnenband, bandlichters, C02 patroon en C02 pomp.
Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Indien u een helm of bidon nodig heeft mag u deze kosteloos gebruiken.

Kan de fiets worden bezorgd?

De fiets kan worden bezorgd, hier zitten wel kosten aan verbonden en kan alleen vroeg in de ochtend of later op de avond worden gedaan. In onze winkel hebben wij al het gereedschap en alle onderdelen om de fiets goed voor u af te stellen. Daarom adviseren wij altijd om de fiets op te halen.

Whatsapp of bel ons

+34 665944588

Stuur een bericht

steven@lammertinkbikes.com

booking@lammertinkbikes.com